Skal du backpacke for første gang? Sådan forbereder du dig bedst

Det kan være lidt uoverskueligt at finde rundt i alle de ting man skal forberede til en tur rundt med den store rygsæk – her kommer nogle gode tips inden din afrejse.

TIP 1: hav rigeligt med penge med / spar lidt ekstra op

Når man først er kommet af sted og det der føles som de store udgifter (flybilletter, vaccine, forsikring osv.) er betalt, kan følelsen af frihed og alt det man har drømt om at gøre godt ramme en. Det kunne være man har drømt om at tage et dykkerkursus eller tage på trekkingtur og det kan godt blive en stor udgift. Man bruger altid flere penge end først regnet med og derfor bør man altid have ekstra lommepenge med. Det er bedre at tage penge med hjem igen end at stå og mangle, så ens frihed og drømme begrænses nu når man er af sted.

TIP 2 – Vær åben

Du har højst sandsynligt gjort dig en masse tanker om hvad du gerne vil nå at se nu du skal af sted. Der er dog vigtigt at fortælle, at der med høj sandsynlighed forekommer ændringer i din rejseplan og din oplevelsestur ænder med at gå en anden rute. Det kan være du ænder i en anden by eller møder nogle søde mennesker der kender nogle fede steder der er værd at opleve. Derfor er tip nummer 2, at du skal gå med på eventyret, være åben og indstillet på at tage positivt imod de ting der kan forekomme undervejs – det er oftest dem der ender med at blive de fedeste oplevelser og som gør mest indtryk på dig.

TIP 3 – Dan dig et overblik over dine ting inden afrejse

For at undgå at du tager unødvendige ting med, som du slet ikke får brug for undervejs, er det en god ide at lægge alt det du har pakket ud på gulvet eller et stort bord. Begynd så at sortér fra hvor du undgår at tage for mange af de samme ting med. Det kan f.eks. være kun at tage to varme langærmede trøjer med frem for fire. Du har højst sandsynligt mulighed for at købe en billig trøje i udlandet, hvis den er helt gal. Det er dumt at slæbe på og din ryg vil takke dig.
En ting der dog er god at pakke er en pandelampe og klipklappere, så du altid har mulighed for at se i mørke og ikke træder på en kakerlak i bare føder.
Derudover er det også en god ide, at pakke lommetørklæder og håndsprit, da rengøring af toiletter i mindre civiliserede samfund ikke altid det der står højst på deres to do.

TIP 4 – Strøm til dine apparater

Telefonen og andet skal oplades og det kræver strøm. Strømstik i udlandet er ofte anderledes end dem vi har hjemme i Danmark, så derfor er det en god ide at investere i en adapter inden afrejse. På den måde er du sikker på, at du også kan oplade din studiecomputer, tablet eller andre elektroniske enheder, mens du er væk.

Du kan evt. tage en stikdåse med så du har mulighed for at oplade flere apparater på en gang, dermed kan du og dine eventuelle rejsepartnere også nøjes med kun at købe en adapter og deles om stikdåsen.

TIP 5 – HUSK rejseforsikringen

Denne er meget vigtig at du får styr på inden afrejse. Hverken dit gule eller blå sygesikringskort virker ved rejse i lande uden for EU. Hvis uheldet er ude og du ender med en brækket arm mens du sidder i Vietnam, kan det komme til at koste dig rigtig mange penge. Så HUSK det nu, gør dig selv den tjeneste og tegn en forsikring. På den måde kan du, din familie og venner også føle sig trygge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Oplev Japan: Kom helt tæt på Japans kultur, gastronomi og natur

Smuk, historisk og fascinerende – så simpelt kan den japanske kultur beskrives. Japan er et ældgammelt kejserrige med en velbevaret kultur, som du ikke finder nogen andre steder i verden. Lad dig opsluge af det bjergtagende landskab, besøg religiøse templer, spis dig mæt i autentiske japanske retter eller slip tøjlerne løs i verdens største storby, Tokyo.
Læs mere